Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden Amsterdam Nederland Hoorzitting gemeente Leeuwarden

Straatadvocaat Leeuwarden Nederland

Last Updated: oktober 13, 2024By Views: 18
Straatadvocaat Leeuwarden Nederland
Stanley ter Haar
10-10-2024  Leeuwarden
Straks vindt de laatste hoorzitting van deze week plaats in het gemeentehuis van Leeuwarden, bij de afdeling Secretariaat Adviescommissie Bezwaarschriften. De zaak draait om een vrouw met multiple sclerose (MS), die vanwege haar ziekte een traplift nodig heeft. Helaas is haar aanvraag voor de traplift afgewezen, deels omdat zij onlangs verhuisd is naar een woning die volgens de gemeente minder geschikt is voor haar fysieke beperkingen. Dit is weer zo’n typisch voorbeeld waarbij de persoonlijke leefwereld botst met de strikte regels van de systeemwereld.
Mevrouw is namelijk niet zomaar verhuisd. Ze heeft een mooie stap in haar leven gezet door te trouwen en is vanuit haar appartement met haar man in een gezinswoning gaan wonen. Dit is voor haar een zeer positieve ontwikkeling. Toch lijkt ze door deze keuze nu gestraft te worden, omdat ze hierdoor haar recht op een traplift verliest. Persoonlijk vind ik dit een oneerlijke inmenging in het privéleven van een burger. Het lijkt alsof liefde en geluk hier niet meewegen in de besluitvorming, terwijl dat juist de kern van haar keuze is geweest.
De wetgever denkt hier blijkbaar anders over, maar wij zijn vastberaden om dit aan te vechten en de discussie aan te gaan. Wens ons succes!
Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment